Tri shprehitë që i praktikojnë njerëzit e lumtur

Sot flitet shumë për manifestimin e mendimit dhe nëse doni të bëheni ekspert në të, ndryshimet pozitive do të mbjellin farat e transformimit në jetë.

Nevojiten 30 ditë që një ngjarje e suksesshme t’i kushtohet zakoneve të reja për të parë ndryshime drastike.

Është e rëndësishme vetëm të mos dorëzoheni për të parë efektin pozitiv.

Njerëzit e lumtur e dinë se duhet durim për të marrë atë që dëshironi vërtet.

Pohimet pozitive flasin me zë të lartë

Nëse i thoni vetes fjalët që dëshironi të dëgjoni në vend të realitetit negativ që ju rrethon, ju keni filluar një manifestim. Pohimet janë fjalë të folura që krijojnë besime, dhe ato besime krijojnë realitetin tonë. Mendoni se mund të mos bëheni kurrë të pasur dhe se gjasat për këtë janë shumë të vogla? Hapi i parë është të njihni mendimet tuaja negative dhe më pas të hapni veten ndaj pohimeve pozitive në të cilat besoni dhe dëshironi t’i realizoni. Nëse e keni të vështirë të thoni “Unë dua të përparoj”, është mirë të thuash: “Bollëku më ndjek kudo”.

Nëse ndiheni të vetmuar, mund të thoni “Dua të dashurohem me dikë” ose akoma më mirë, “Dashuria ime perfekte dhe unë do të takohemi në momentin e përsosur”. Jo vetëm që mjafton të mendosh për këto pohime, por ato duhet të thuhen me zë të lartë për të thyer ciklin e mendimeve negative dhe për t’i zëvendësuar ato me të forta dhe pozitive. Kështu do të jetoni një jetë perfekte. Thoni pohimin tuaj me zë të lartë çdo ditë dhe do të vini re ndryshime në jetën tuaj dhe gjithnjë e më shumë gjëra të mira do të vijnë në rrugën tuaj.

Shkruani fjalë mirënjohjeje në një ditar

Procesi është i thjeshtë – uluni çdo mëngjes ose para gjumit dhe printoni dy faqe. E para duhet të jetë ajo për të cilën jeni mirënjohës për momentin, mund të jenë miqtë tuaj, shëndeti juaj, një ditë me diell ose një libër i preferuar. Në faqen e dytë, shkruani se cilat janë qëllimet tuaja dhe çfarë dëshironi në jetë. Sekreti është t’i shkruani ato sikur të ekzistojnë tashmë. Për shembull, nëse doni të filloni një biznes serioz, atëherë do të shkruani se jeni mirënjohës për biznesin tuaj të ri të suksesshëm. Ky zakon do të sjellë një grusht ndryshimesh të mira në udhëtimin tuaj.

Thoni gjëra pozitive

Ky është ndoshta zakoni më i vështirë për t’u adoptuar, sepse ne shpesh e kemi zakon të ankohemi për gjëra që mund të shkojnë keq. Por, kur flasim negativisht për jetën tonë dhe ankohemi vazhdimisht, tërheqim edhe ngjarje negative.

Nëse ankoheni vazhdimisht se nuk keni para ose se jeni vazhdimisht në një marrëdhënie të keqe, ndaloni dhe shkoni në anën tjetër që të mund të thoni diçka si “Ndoshta nuk shkoj mirë me njerëzit që takoj, por kjo më ndihmon të kuptoj se çfarë është e rëndësishme për mua dhe, nëse vazhdoj, rriten shanset që të takoj dikë me të cilin do të pajtohem”.