Tetë gjëra që nuk duhet t’i toleroni kurrë

Askush nuk është perfekt dhe ne të gjithë bëjmë gjëra si për veten ashtu edhe për të tjerët, që ndonjëherë nuk janë shumë dashamirëse. Thënë kjo, ka disa gjëra që nuk duhet t’i toleroni kurrë, si nga vetja ashtu edhe nga të tjerët.

1. Njerëz të pëlqzeshëm

Eshtë një instinkt i natyrshëm njerëzor që dëshiron të bëjë të lumtur njerëzit përreth nesh. Në përgjithësi, shumica prej nesh janë gjithashtu në mënyrë të arsyeshme kundër konfliktit. Ndërsa të gjitha këto janë gjëra të mira, njerëzit e pëlqyeshmëm mund të bëhen toksikë për lumturinë dhe mirëqenien tonë.

Ndonjëherë mund të shkoni aq larg saqë as nuk e dini se çfarë doni më. Mos kini frikë të flisni për dëshirat, nevojat dhe objektivat tuaja. Mos harroni se ajo që ju nevojitet dhe dëshironi nuk është më pak e rëndësishme se dikush tjetër. Për të jetuar një jetë të lumtur, duhet të siguroheni që kujdeseni për veten, po aq sa për këdo tjetër.

2. Dialogu i brendshëm negativ

Vëmë bast se të gjithë janë fajtorë për këtë herë pas here. Thjesht sepse bëni një gabim nuk do të thotë që jeni budallenj. Vetëm sepse bëni diçka që ofendon dikë apo edhe lëndon dikë, nuk do të thotë që ju jeni një person i tmerrshëm. Ne të gjithë bëjmë gabime ndonjëherë.

Duke e hedhur poshtë veten për këtë, duke i thënë vetes se je budalla, se je i tmerrshëm, ose se askush nuk të pëlqen dhe se nuk duhet, i vjedh gëzimin vetes. Nëse bëni një gabim, rrëfeni dhe kërkoni falje, pastaj vazhdoni. Bota është plot me njerëz që do t’ju shkatërrojnë dhe do t’ju bëjnë të ndiheni keq për veten tuaj – nuk keni pse të jeni një prej tyre.

3. Miqtë që nuk ju mbështesin

Ekziston një ndryshim midis një miku që jep kritika konstruktive ose një perspektivë tjetër në avantazhin tuaj dhe atij që kurrë nuk i mbështet ëndrrat tuaja.

Ata kurrë nuk shfaqen kur keni nevojë për to, tallen me qëllimet dhe shpresat tuaja për të ardhmen dhe janë thjesht super negativë për çdo pjesë të jetës tuaj. Lërini këta miq – ju jeni shumë më mirë pa ta.

4. Qëndrimi në zonën tuaj të rehatisë

Nëse qëndroni aty ku keni qenë gjithmonë dhe bëni atë që keni bërë gjithmonë, nuk do të rriteni kurrë. Po, të dalësh nga ajo që di, të sfidosh veten dhe të provosh diçka të re është e parehatshme.

Sidoqoftë, kur i bëni këto gjëra, keni përvoja që ju ndryshojnë dhe ju bëjnë një person më të mirë. Ju mësoni, rriteni dhe bëheni më të hapur. Ju gjithashtu e përgatisni veten për sukses dhe përfundimisht arrini atje ku dëshironi të jeni në jetë. Ju nuk do të arrini askund shpejt nëse qëndroni në vend.

5. Bëni një punë që e urreni

Në kundërshtim me besimin popullor, jo, nuk keni pse ta doni punën tuaj. Sidoqoftë, nuk duhet ta përbuzni. Nëse keni frikë të shkoni në punë çdo ditë, numëroni sekondat deri në drekë dhe më pas në shtëpi, dhe jeni në depresion çdo natë të së dielës, duhet të bëni një ndryshim.

Ne e kalojmë pjesën më të madhe të jetës sonë të rritur duke punuar, kështu që gjeni diçka që ju intereson dhe ku nuk ju pengon të shkoni pesë ditë në javë. Jeta është shumë e shkurtër për ta kaluar pjesën më të madhe të saj në mënyrë të mjerueshme.

6. Vendosni paratë në radhë të parë

Po, paratë janë të rëndësishme. Bota jonë sillet rreth kësaj, dhe ne duhet të përballojmë nevojat themelore dhe të argëtohemi. Thënë kjo, mos lejoni që paratë të jenë motivuesi juaj kryesor.

Kur paratë bëhen gjëja më e rëndësishme në jetën tonë, ne harrojmë të argëtohemi, lëmë pas dore njerëzit që kanë rëndësi për ne dhe i afrohemi fundit të jetës sonë pa lidhje njerëzore dhe kujtime dhe përvoja të lumtura.

7. Pasiguria e shkaktuar nga veprimet e të tjerëve

Partnerët tanë, prindërit, vëllezërit e motrat, miqtë, kolegët dhe të tjerët mund të bëjnë gjëra për të na bërë të ndihemi të pasigurtë për atë që jemi dhe për çfarë jemi të aftë. Mos lejoni që kjo të vazhdojë.

Njerëzit që ju bëjnë të ndiheni në këtë mënyrë për veten tuaj nuk janë njerëzit që duhet të keni apo edhe të dëshironi në jetën tuaj. Largojini!

8. Shumë xhelozi

Xhelozia është një emocion i natyrshëm njerëzor dhe ne e përjetojmë atë në shumë lloje marrëdhëniesh. Ndërsa një xhelozi e vogël është normale (dhe ndoshta e mirë?), ajo na heq gëzimin kur bëhet e tepruar.

Në marrëdhëniet romantike, kjo madje mund të çojë në një ndarje përfundimtare. Nëse ndiheni jashtëzakonisht xheloz, pyesni veten pse. Pasi ta kuptoni arsyen, do të jeni në gjendje ta rregulloni më mirë dhe të vazhdoni pa të.