SI TI ÇLIRONI EMOCIONET NEGATIVE

Kur diçka negative ndodh në jetën tuaj, mund të duket sikur bota juaj po merr fund. Por, në vend që të shtypni ose të shpërfillni emocionet tuaja – qoftë duke shpërqendruar veten ose duke mbajtur një front të mirë – në fakt duhet t’i përqafoni ato.

Përqafoni emocionet tuaja.

Siç e përmendëm më herët, kur e shmangni trishtimin fare, në fakt po bëni më shumë dëm sesa mirë. “Nuk mund të shërosh atë që nuk ndjen”, thotë autorja Nancy Levin.

Sado e pakëndshme që mund të jetë, pranimi dhe përqafimi i trishtimit tuaj është në fakt hapi i parë për t’u ndjerë më mirë. “Në vend që të ikni ose të hani diçka, të pini diçka ose t’i bërtisni dikujt, merrni frymë,” tha autorja Pema Chödrön për Oprah gjatë një episodi të “Super Soul Sunday”.

Për të çliruar emocionet e trishtuara, mos e anashkaloni të qarën

Tani, ja se si të ecni përpara.

Pasi të keni qarë derisa sytë të digjen, është koha për të ecur përpara. Mund të duhen disa ditë, disa javë apo edhe disa muaj. “Pikëllimi nuk jeton në një afat kohor,” thotë Levin. Por nuk mund të qëndroni përgjithmonë në një vrimë të errët. Ja se si të vijoni me jetën tuaj:

Gjeni atë që ju bën të lumtur. (Dhe qesh).

Në vend që të përqafoni lotët, zgjidhni një lexim emocionues, vendosni disa melodi të gëzuara ose shikoni disa filma që ndihen mirë, sugjeron McMillan. Përndryshe, mund të angazhoheni në një aktivitet ose hobi që ju pëlqen vërtet, qoftë vullnetarizmi, palestra, ecja apo kopshtaria.