Pse kjo mënyrë e të ulurit në tualet është e gabuar?

Shumicën e kohës, nëse jo gjithmonë, tualetet publike nuk janë të pastra. Pra, kur na duhet të përdorim një tualet publik, ne ose nuk shkojmë fare pasi përballemi me papastërtinë, ose shkojmë dhe rrimë sipër, pezull mbi ndenjësen e tualetit në mënyrë që të mos kemi kontakt me të.

Ndërsa kjo është një zgjidhje e mirë e përkohshme, ky zakon mund të krijojë probleme dytësore me kalimin e kohës.

Ju mund të jeni në rrezik më të lartë për infeksione të traktit urinar

Kur qëndroni në ajër, mbi tualet, kur lehtësoheni, muskujt e legenit tuaj janë rreth 40% të tendosur dhe fshikëza juaj nuk është plotësisht e relaksuar. Pra, kur ngriheni në këmbë, me siguri do të keni pak urinë brenda. Ajo urinë e mbetur mund të krijojë baktere dhe të çojë në një rrezik më të lartë të kontraktimit të një infeksioni të traktit urinar.

Mund të përjetoni ndjesinë e pakëndshme të nevojës së vazhdueshme për urinim.

Urina e mbetur brenda fshikëzës tuaj do t’ju vërë në rrezik të një rrjedhjeje aksidentale kur teshtini, kërceni, qeshni ose kolliteni. Mund të irritojë gjithashtu pjesën e brendshme të fshikëzës, duke ju bërë të ndiheni sikur duhet të shkoni më urgjentisht, ose më shpesh sesa keni vërtet nevojë.

Fshikëza juaj mund të bëhet më e dobët me kalimin e kohës.

Nuk i përdor muskujt e legenit në mënyrë të natyrshme. Pra, nëse e përdorni tualetin në këtë mënyrë shumë shpesh, në një farë mënyre po stërvitni muskujt tuaj që të mos relaksohen dhe pas shumë vitesh, fshikëza juaj mund të dobësohet.

Nëse duhet të lehtësoni veten, atëherë preferohet ulja e plotë mbi tualet.