Një plak i mençur i thotë të birit: Në jetën tënde, mos hiq dorë nga këto 3 gjëra

Një plak i mençur i dha djalit të tij tri këshilla të arta për ta pasur një jetë të lumtur. Plaku i tha: Ha ushqimin me te mire. Fli ne shtratin me te mire. Jeto ne shtepite me te bukura. Djali ia priti: si mund ti bej ato qe thua, kur ne jemi te varfër? – Plaku i mencur i dha shpjegime që kurr s’i kishte dëgjuar për të trija këto këshilla, të cilat djaline bënë që t’mos i harrojë kurrë.

Plaku i mençur i thotë: kur ti te vonohesh per te ngren, dhe pasi te jesh uritur shume, cfaredo ushqimi qe te hashe, do te te duket i shijshem. Nese do punosh shume dhe do lodhesh, kudo ku te te zere gjumi, do jete shtrati me i mire per ty. Nese me njerezit sillesh mire, ti do jetosh ne zemrat e tyre, dhe nuk ka me mire se te banosh ne zemrat e njerezve me dashuri.