“Nëse e thoni këtë lutje përditë, Zoti do u mbrojë nga kjo e keqe dhe sëmundje”

Besimi është fryt i besimit. Të besosh është kryesisht zgjedhja e emocioneve, besimi është zgjedhja e mendjes. Emocioni është momental, logjika tregon vazhdimësi në krahasim me të. Në të njëjtën kohë, mund të themi se besimi është hapi tjetër i besimit, shkruan pemajetes.com.

Kur diçka në të cilën beson prishet, është e lehtë të besosh përsëri pas një kohe, por e njëjta gjë është pak e vështirë për besimin. Sa i përket fesë, nëse beson në Zot, është një gjë e mirë, sepse ke një siguri më të madhe në qenien tënde, pasi që në mendje e ke se nuk je vetëm.

Një lutje që bëhet shpesh nga besimtarët mysliman, është kjo:

Mos të ju ik asnjë ditë, pa mos e thënë këtë lutje (thuaje çdo dite). O Zot, largoje nga trupat tanë cdo sëmundje, helm, magji, mësysh, merzi, brengë, pikëllim dhe zëvendësoje me shëndet, lumturi dhe gëzim.

O Zot, të kërkoj shëndet në këtë botë dhe në botën tjetër. O Zot, të kërkoj falje dhe shëndet në besimin tim e në botën time, në familjen time e në pasurinë time. O Zot, m’i mbulo dobësitë dhe më dhuro paqe prej shqetësimeve të mia.