Nese doni te keni 1 lidhje te forte me burrin tuaj atehere duhet te beni patjeter keto 5 gjera te vogla

Marrëdhëniet kërkojnë shumë punë dhe përpjekje. Varet se sa një person është i interesuar të kuptojë personin tjetër dhe gjithashtu të komunikojë për emocionet e tij. Me kalimin e kohës, marrëdhëniet fillojnë të zbulojnë të metat e partnerëve. Atëherë duhet bërë përpjekje shtesë për t’i kuptuar ata dhe për të krijuar një hapësirë ​​të shëndetshme dhe të sigurt për të lulëzuar emocionet e tyre.

Një marrëdhënie gjithashtu lulëzon nga nevoja për t’u dëgjuar dhe për t’u kuptuar.

“Ajo që ne në të vërtetë po kërkojmë në çdo marrëdhënie është të shihet, dëgjohet, vlerësohet dhe mbështetet. Për ta praktikuar këtë, duhet të jemi kureshtarë, të hapur dhe të vetëdijshëm për gjendjen emocionale të një personi tjetër. Cilat janë gjërat që vëreni se ju bëjnë të ndiheni vërtet mirë në marrëdhënie?”, ka thënë psikologja Nicole LePera.

LePera përcaktoi pesë përbërës për të krijuar një marrëdhënie emocionalisht të shëndetshme:

Vlerësimi: Një vlerësim i vogël do të thotë shumë. Gjatë gjithë ditës, partnerët bëjnë gjëra shumë të vogla por të rëndësishme për ju. Është e rëndësishme të vazhdosh t’i vlerësosh ata për përpjekjet që po bëjnë për të mbajtur marrëdhënien të shëndetshme.

Kurioziteti: Nuk duhet t’u shkojë në mendje partnerëve se nuk jeni të interesuar për gjërat e tyre. Duhet të jeni kureshtarë për emocionet e tyre dhe t’i nxisni që t’i ndajnë ato me ju.

Lidhja: Ndonjëherë vetëm kalimi i kohës me njëri-tjetrin mund të duket si magji. Nuk duhet të jetë një gjë madhështore ose një takim, ndonjëherë mund të jetë diçka e thjeshtë, të shikoni një film ose të gatuani së bashku.

Ndërgjegjësimi për energjinë: Ndonjëherë kur flasin, nuk kërkojnë përgjigje. Ata thjesht duan të dëgjohen. Duhet të kuptoni gjendjen emocionale dhe energjinë në të cilën ata janë dhe të veproni në përputhje me rrethanat.

Jini vetvetja: Në marrëdhënie, nuk duhet të përfundoni duke humbur individualitetin tuaj – përkundrazi, duhet të krijoni një hapësirë ​​të shëndetshme ku ju dhe partnerët tuaj mund të jeni të sinqertë dhe versioni më i vërtetë i vetes.