Marrëdhëniet intime: sa herë duhen kryer në shtrat?

Cila është frekuenca e duhur për të kryer marrëdhënie seksuale? Dhe ju, sa shpesh e bëni atë?

Shumë herë në ditë

Mirë, të bësh dashuri është një nga gjërat më të mira në jetë. Dhe le të themi që për katër/pesë muajt e parë të një lidhjeje emocionuese, bëjeni disa herë në ditë, ku dhe si ndodh (tavolina e kuzhinës, sediljet e makinës, muri, dushi, divani, asfalti, bari, dysheku… ) është e shëndetshme dhe natyrale. Problemi i kaq shumë agresionit fillon të lindë nëse njëri nga dy partnerët, zakonisht ajo, nuk e mban ritmin ose e përjeton atë paksa mekanik dhe të tepruar.

Çdo ditë

Nëse faza e çdo dite është pas kësaj disa herë në ditë, ndoshta ju po rrëshqitni ngadalë drejt normales. E rëndësishme është që të mos bëhet obsesion ta bësh me forcë dhe të mos përfaqësojë, për ty apo partnerin tënd, masën e vetme të ndjenjës tënde. Sepse lodhja, stresi dhe madje edhe shëndeti i rastësishëm janë të zakonshme dhe nuk i bëjnë keq askujt.

Një herë në javë

Sipas një studimi të Censis, shumicës u pëlqen ta bëjnë këtë një herë në javë. Dhe ata janë gjithashtu shumë të kënaqur. Ju shkoni në palestër, në parukeri ose të provoni të brendshme të reja çdo herë. Imagjinata do të ngacmohet në pikën e duhur dhe kujdestarja për një mbrëmje çdo shtatë ditë mund ta përballojë edhe në kohë krize. Seksi një herë në javë duket se është një zgjidhje vërtet e mirë, të paktën për femrat.

Një herë në muaj

Të bësh një herë në muaj mund të jetë mirë vetëm nëse jetoni shumë larg dhe nuk mund ta shihni kurrë njëri-tjetrin. Përndryshe, mund të jetë tregues i një pakënaqësie. Sigurisht, nëse jeni një çift afatgjatë (me fjalë të gjata nënkuptoj i martuar ose i fejuar për më shumë se 10 vjet) mund të përjetoni një ngërç seksual, një moment, muaj apo edhe vite, në të cilin marrëdhënia bazohet më shumë në lloje të tjera të shkëmbimeve.