Ky baba nuk e dinte që kamera po e regjistronte, ju nuk do ta besoni atë që bëri

E keni vënë re edhe ju që i kushtohet një rëndësi e veçantë dashurisë së nënës, ndërkohë që pëmenden mërrallë dashuria dhe sakrificat që bën një baba për fëmijët e tij? Kjo është paksa e padrejtë dhe sigurisht duhet të ndryshojë, ndaj edhe këtë artikull ia kemi kushtuar pikërisht figurës së babait për fëmijët dhe për familjen, shkruan pemajetes.com.

Babai është shtylla e një shtëpie. Pa bërë diferencime gjinore, pasi të dy prindërit kanë të drejta të barabarta në një familje, kur ne i referohemi një familjeje, realisht i referohemi mashkullit të saj.

Ndoshta edhe sepse shoqëria jonë është maskiliste, por edhe sepse baballarët janë ata që sakrifikojnëndonjëherë më tepër se nënat për fëmijët e tyre. Një baba kurrë nuk do ta lejonte që fëmijës së tij t’i mungonte diçka.

Duke qenë një figurë shpesh autoritare në familje, baballarët mundohen të jenë më të ngurtë. E shprehin më pak dashurinë, ndoshta me mendimin se kështu do të sigurojnë kontrollin e duhur të familjes. Është e vërtetë që ndjenjat të bëjnë të dukesh ndonjëherë më i dobët emocionalisht dhe kjo mund të jetë arsyeja e “mburojës” që ata krijojnë rreth vetes.

Në videon e më poshtme mund të shihni një ngjarje tejet emocionuese, e regjistruar nga kamera. Ky baba nuk e dinte që po xhirohej dhe bën veprimet me fëmijën në shtëpi të cilat kanë emocionuar të gjithë.