Kush i ka vjedhur paratë mbi tavolinë, kuzhinieri, shërbëtorja apo elektriçisti?

Një burrë vendosi një faturë prej 100 dollarësh në tryezë dhe u largua për në punë. Kur u kthye, paratë ishin zhdukur. Ai ka tre të dyshuar: kuzhinierin, shërbëtoren dhe elektricistin.

Kuzhinieri tha: “Unë e futa faturën nën një libër për ta mbajtur të sigurt”, kontrolloi burri dhe nuk ishte aty.

Shërbëtorja tha: “Kam zhvendosur faturën brenda librit midis faqeve 10 dhe 11 për ta mbajtur të sigurt”, burri kontrolloi librin dhe nuk kishte asgjë midis faqeve 10 dhe 11.

Elektricisti tha: “Unë pashë faturën që po binte nga libri dhe e zhvendosa midis faqeve 11 dhe 12 për ta mbajtur të sigurt”.

Burri menjëherë e dinte kush i vodhi paratë.

Pyetje:

Kush është hajduti?

Elektriku vodhi paratë.

Faqja 11-12 janë dy anët e kundërta të një faqe të vetme dhe ishte e pamundur që elektriçisti ta bëntë këtë gjë.