Kur gjërat shkojnë keq, mbani mend këto 8 gjëra

Gjithmonë kushtojini vëmendje asaj që keni, në vend që të pendoheni për atë që keni humbur. E vërteta është se lumturia nuk është mungesa e problemeve, por aftësia për t’u përballur me to. Imagjinoni të gjitha gjërat e mahnitshme që mendja juaj mund të jetë në gjendje të kapë nëse nuk do të ishte aq e zënë në luftën tuaj të brendshme.

1. Dhimbja është pjesë e rritjes.

Ndonjëherë jeta i mbyll dyert sepse është koha për të lëvizur. Dhe shumë mirë, sepse shpesh nuk fillojmë të lëvizim nëse rrethanat nuk na detyrojnë. Kur kohërat janë të vështira, kujtojini vetvetes se asnjë dhimbje nuk vjen pa ndonjë qëllim.

Largohuni nga ajo që ju lëndon, por mos harroni kurrë mësimin që ju jep. Vetëm se jeni duke luftuar nuk do të thotë që po dështoni. Çdo sukses i madh kërkon një luftë të denjë për të qenë të pranishëm. Gjërat e mira kërkojnë kohë. Jini të duruar dhe të sigurt. Çdo gjë do të rregullohet.

2. Gjithçka në jetë është e përkohshme.

Sa herë që bie shi, ju e dini që do të marrë fund. Sa herë që lëndoheni, plaga shërohet. Pas perëndimit të diellit, gjithmonë ka dritë: ju e mbani mend çdo mëngjes, por megjithatë shpesh duket se nata do të zgjasë përgjithmonë. Nuk do të ndodhë. Asgjë nuk zgjat përgjithmonë, kështu që nëse gjithçka shkon mirë tani, argëtohuni.

Nuk do të zgjasë përgjithmonë. Nëse gjithçka shkon keq, mos u shqetësoni, sepse as kjo nuk do të zgjasë përgjithmonë. Vetëm se jeta nuk është e lehtë tani nuk do të thotë që nuk mund të qeshni. Vetëm se diçka po ju shqetëson nuk do të thotë që nuk mund të buzëqeshni. Çdo moment ju jep një fillim të ri dhe një fund të ri. Ju keni një shans të dytë çdo sekondë. Thjesht përdoreni atë.

3. Shqetësimi dhe ankimi nuk do të ndryshojnë asgjë.

Kush ankohet më shumë, merr më pak. Gjithmonë është më mirë të përpiqesh të bësh më shumë dhe të dështosh sesa të përpiqesh të jesh i suksesshëm pa bërë asgjë. Asgjë nuk ka mbaruar nëse humbni; ka mbaruar nëse ankoheni. Nëse besoni në diçka, vazhdoni të përpiqeni.

Dhe çfarëdo që të ndodhë në fund, mos harroni se lumturia e vërtetë fillon të vijë vetëm kur ju pushoni së ankuari për problemet tuaja dhe filloni të jeni mirënjohës për të gjitha problemet që nuk keni.

4. Shenjat tuaja janë simbole të forcës suaj.

Mos u turpëroni kurrë nga plagët që ju ka lënë jeta. Një shenjë do të thotë që nuk ka më dhimbje dhe plaga është shëruar. Kjo do të thotë që ju e keni kapërcyer dhimbjen, keni marrë një mësim, jeni bërë më të fortë dhe keni përparuar.

Shenja është një tatuazh i triumfit. Mos lejoni që plagët t’ju ​​mbajnë peng. Mos i lini t’ju bëjnë të jetoni me frikë. Filloni t’i shihni ato si një shenjë e forcës.

5. Çdo betejë e vogël është një hap përpara.

Në jetë, durimi nuk është i njëjtë me pritjen, është aftësia për të mbajtur një humor të mirë ndërsa punoni shumë për ëndrrat tuaja. Pra, nëse do ta provoni, vazhdoni deri në fund. Përndryshe, nuk ka kuptim të filloni.

Kjo mund të nënkuptojë një humbje të stabilitetit dhe rehati për një farë kohe, dhe mbase edhe mendjen tuaj. Mund të nënkuptojë vetmi. Por vetmia është një dhuratë që bën të mundur shumë gjëra dhe ju merrni hapësirën që ju nevojitet. Çdo gjë tjetër është një provë e qëndrueshmërisë suaj, se sa dëshironi vërtet të arrini qëllimin tuaj.

6. Reagimet negative të njerëzve të tjerë nuk janë problemi juaj.

Jini të sigurt kur gjërat e këqija ju rrethojnë. Buzëqeshni kur të tjerët përpiqen t’ju mposhtin. Kjo është një mënyrë e thjeshtë për të mbajtur entuziazmin tuaj. Kur njerëzit e tjerë thonë gjëra të këqija për ju, vazhdoni të jeni vetvetja.

Asnjëherë mos lejoni që ato që thotë dikush tjetër t’ju ndryshojnë. Ju nuk mund ta merrni gjithçka shumë personale, edhe nëse ndihet personale. Mos mendoni se njerëzit po bëjnë diçka për ju. Ata bëjnë diçka për veten e tyre.

7. Ajo që do të ndodhë do të ndodhë.

Ju fitoni forcë kur pushoni të bërtiturat dhe ankimet dhe filloni të buzëqeshni dhe të shijoni jetën tuaj. Ka bekime të fshehura në çdo luftë me të cilën përballeni, por duhet të jeni të gatshëm të hapni zemrën dhe mendjen për t’i parë ato.

Ju nuk mund t’i bëni gjërat të ndodhin. Ju thjesht mund të provoni. Në një moment, duhet ta lini situatën dhe të lejoni atë që duhet të ndodhë.

8. Vazhdoni të ecni përpara.

Mos kini frikë të zemëroheni. Mos kini frikë të dashuroni përsëri. Mos lejoni që çarjet në zemrën tuaj të kthehen në plagë. Kuptoni se forca rritet çdo ditë. Kuptoni se guximi është i mrekullueshëm. Gjeni në zemrën tuaj se çfarë i bën të tjerët të buzëqeshin. Mos harroni se nuk keni nevojë për shumë njerëz në jetën tuaj, prandaj mos e detyroni veten të keni më shumë “miq”.
Jini të fortë kur vazhdimi bëhet i vështirë. Mos harroni, universi gjithmonë bën atë që është e drejtë. Pranoni kur gaboni dhe mësoni prej tyre. Gjithmonë shikoni prapa, shikoni se çfarë keni arritur dhe krenohuni me veten tuaj. Mos ndryshoni për askënd nëse nuk dëshironi. Bëni më shumë Jetoni më lehtë. Dhe kurrë mos ndaloni së lëvizuri.