Kontrolloni arsyet e mundshme: Këto mund të jenë arsyet pse jeni ende i lirë

Nuk ka absolutisht asgjë të keqe të vendosësh të mos duash një lidhje tani

Megjithatë, është mirë të jeni të vetëdijshëm se pse është kështu dhe nëse vërtet nuk dëshironi një lidhje apo vërtet keni frikë nga marrëdhënie më serioze.

Prandaj – kontrolloni arsyet e mundshme.

Nuk dëshironi ‘të qetësoheni’

Shumë njerëz qetësohen në një lidhje pavarësisht se mund të mos jenë të lumtur në të. Ju nuk e dëshironi atë. Disa mund të mendojnë se keni standarde të larta për shkak të kësaj, por ju e dini që thjesht nuk dëshironi të vuani një marrëdhënie që nuk ju kënaq.

E drejtoni energjinë tuaj në anën tjetër

Marrëdhëniet kërkojnë shumë vëmendje dhe energji, veçanërisht në fillim. Është krejtësisht normale nëse marrëdhënia juaj aktuale thjesht nuk është prioriteti juaj dhe po e drejtoni energjinë tuaj në fusha të tjera të jetës.

Marrëdhënia juaj nuk po shkon mirë

Disa njerëz natyrisht shkojnë mirë në marrëdhënie, ndërsa të tjerët e kanë të vështirë ta bëjnë këtë. Nëse e shihni se marrëdhënia juaj nuk po shkon mirë, fokusohuni tek vetja dhe mendoni se nga vijnë problemet tuaja.

Nuk dëshironi të përshtateni

Një marrëdhënie e suksesshme bazohet në përshtatje dhe kompromis. Nëse nuk jeni të gatshëm të përshtateni dhe të merrni parasysh nevojat e partnerit tuaj, lidhja ka shumë më tepër gjasa të dështojë.

Nuk pëlqeni ekskluzivitetet

Ju mund të jeni në një fazë të jetës tuaj kur thjesht nuk dëshironi t’i përkushtoheni një personi. Preferoni të takoni shumë njerëz dhe të shkoni në takime të ndryshme.

Ju keni parë tashmë shumë çifte të palumtura

Keni shumë miq që janë në një marrëdhënie të pakënaqur? Është krejt logjike që të humbet dëshira për një lidhje. Por mos harroni se çdo person është një botë më vete dhe se, për rrjedhojë, çdo marrëdhënie është e ndryshme. Marrëdhënia juaj nuk do të jetë e njëjtë me marrëdhëniet e të njohurve tuaj.

Jeni të dëshpëruar

Ju mund të mendoni se keni nevojë urgjente për të gjetur një partner në lidhje. Për shkak të këtij presioni është më e vështirë të takosh dikë dhe energjia jote ndihet edhe në takime. Nëse u jepni të tjerëve ndjenjën se jeni të dëshpëruar dhe keni nevojë të jeni në një lidhje, mund t’i largoni njerëzit.

Nuk dëshironi të largoheni nga zona juaj e rehatisë

Për disa njerëz, beqaria është krejtësisht komode; mund të bësh çfarë të duash, nuk ka nevojë të përshtatesh dhe të mos merresh me problemet e dashurisë. Por në një marrëdhënie, ju mund të zbuloni disa aspekte të vetes që nuk do të mund t’i gjenit kurrë kur jeni vetëm. Lëreni zonën e rehatisë dhe lejoni vetes të rriteni.

Jeni lënduar në të kaluarën

Nëse jeni lënduar në marrëdhëniet e kaluara, është krejtësisht normale të keni frikë të hyni në një lidhje të re. Por mos harroni se një marrëdhënie ju sjell edhe shumë momente të bukura dhe mundësi për avancim. Mos u kapni pas të kaluarës, falni të gjithë ata që ju kanë lënduar dhe vazhdoni përpara.