Grate me klas dallohen menjehere/ Keto jane 6 gjerat e vogla qe i dallojne ato nga grate e thjeshta

Proporcionet e belit

Proporcionet i belit me ijet është konsideruar gjithmonë një nga tiparet më të rëndësishme në paraqitjen e një gruaje. Dhe siç tregojnë disa hulumtime, sa më i ulët të jetë raporti i belit dhe ijet, aq më tërheqëse duket një grua për një burrë.

Simetria e fytyrës

Studiuesit kanë konfirmuar që ne i vlerësojmë fytyrat simetrike si më tërheqëse sesa ato me më pak simetri sepse receptorët tanë vizual mund t’i përpunojnë ato shumë më lehtë. Një arsye tjetër për këtë është se ne biologjikisht i shoqërojmë fytyrat simetrike me gjenet e mira.

Mesatarja

Siç sugjeron një studim, preferojmë një pamje që duket më mesatare për ne. Dhe kjo mund të ketë shpjegime të ndryshme ose e lidhim me avantazhe biologjike siç janë gjenet e mira, ose trurin tonë thjesht preferojmë fytyrat më tipike.

Dieta

Është një studim i vogël që tregon se preferencat e ushqimit në të vërtetë mund ta bëjnë një burrë më tërheqës për një grua. Era e burrave që kohët e fundit hëngrën fruta dhe perime konsiderohej mënyra më e preferueshme nga burrat që kryesisht hanin ushqim si bukë dhe makarona.

Zëri

Sipas studimit, gratë shoqërojnë zërat e ulët të burrave me pjekurinë, duke e konsideruar atë më tërheqëse.

Aroma

Aroma e një gruaje në të vërtetë mund të ndikojë se sa tërheqëse u duken meshkujve. Por kjo është e vërtetë për një erë të veçantë nga ata që bazohen në hormonet riprodhuese të grave. Siç tregojnë studimet, gratë janë shumë më tërheqëse për burrat gjatë fazës së ovulacionit sepse niveli i hormoneve në këtë kohë është më i lartë në mes të ciklit, duke treguar pjellorinë e tyre.