Gјуѕhja më thоѕhte gjithmonë: “Mоѕ i hidh mbeturinat natën vonë.” Роr tani e kuрtova рѕе …!

Gјуѕhja më thоѕhte gjithmonë: “Mоѕ i hidh mbeturinat natën vonë.” Роr tani e kuрtova рѕе …! Gjyshja ime ishte një person shumë paragj ykues dhe çdo detaj i vogël do të thoshte domosdoshmërisht diçka të rëndësishme në jetën e saj.

Një mace e zezë që përshkoi rrugën, një pasqyrë e t yer ose kripa e derdhur… Gjithçka dukej shumë e ndërlikuar dhe nuk mund ta kuptoja. Vetëm udhëzimet e gjyshes vazhdojnë të mbesin në kujtesën time: mos u laj natën vonë. Edhe një proverb më vjen në mendje: “Mos vish rroba të pista kur perëndon dielli”.

Për një kohë të gjatë nuk mund ta kuptoja thelbin e këtij paragjykimi dhe i etur për të gjetur një përgjigje, gjeta versione dhe teori të ndryshme dhe të paimagjinueshme. Disa duken absurde, por ka disa që duhet t’i merrni seriozisht