“Faleminderit mama që më dhe jetën dhe që më ndihmove ta humbaѕ. Djali уt krìmìnel”

Një i dënuar me vdèkje në pritje të ekzekutìmìt, kërkoi si dëshirë të fundit një laps dhe një letër. Pasi shkruajti për disa minuta, i dënuari thirri rojen dhe i kërkoi që atë letër t’ia dorëzonte mamasë së tij.

“Mama nëse do kishte drejtësi në këtë botë do të ishim të dy të dënuar, jo vetëm unë. Je po aq fajtore sa unë, madje je fajtore edhe për jetën që do humb.

E mban mend kur solla në shtëpi një biçikletë të vjedhur? Më ndihmove ta fshihja që babai të mos e zbulonte dhe të mos më dënonte. E mban mend kur vodha para nga portofoli i fqinjit? I shpenzove me mua në qendrën tregtare.

E mban mend kur u zure me babain dhe ai u largua? Ai donte të më korrigjonte sepse në vend që të studioja, kopjova në provim dhe në fund më përjashtuan nga shkolla. Ti i dole kundër babait, mësuesve dhe si përfundim unë nuk mësova asgjë, përveçse të isha një krìmìneI.

Mama, unë isha vetëm një fëmijë, më pas u bëra një adoleshent probIematik dhe tani jam një burrë agresìv dhe jotolerant.

Mama, unë isha thjesht një fëmijë që kishte nevojë të korrigjohej, jo të më miratohej çdo gjë që bëja. Por, sidoqoftë unë të fal.

Kërkoj vetëm diçka nga ti, që këtë letër ta lexojnë sa më shumë prindër në botë. Të kuptojnë përgjegjësinë që kanë në rritjen e një fëmije, ta bëjnë një njeri të rritur që mund të veprojë mirë ose keq.

Faleminderit mama që më dhe jetën dhe që më ndihmove ta humbas.

Djali yt krìmineI.