Edhe pse kishte bërë testin e alergjisë,19-vjeçarja përfundon me kokën e ënjtur nga boja e flokëve

Estelle, një studente 19-vjeçare duket se ka kaluar reaksionin alergjik më të tmerrshëm nga kimikati paraphenylenediamine (PPD) i cili gjendet në bojën e flokëve. Pas aplikimit të bojës në flokë, 19-vjeçaria filloi të kishte vështirësi në frymëmarrje dhe përmasa e kokës filloi t’i ndryshonte përtej normales. Kimikati i sipërpërmendur gjendet thuajse në 90% të bojrave të flokëve që përdorin rëndom gratë, madje edhe në kushte shtëpie.

Studentja u përpoq ta mbante situatën nën kontroll duke përdorur antihistamines dhe një krem qetësues, por të nesërmen ajo u zgjua me kokën dy-fish më të madhe (perimetri 63 cm).

Estelle pohoi se dhe më përpara kishte vuajtur nga një alergji nga boja e flokëve, por këtë herë ajo e kishte bërë testin e alergjisë. Por në fakt duhet të kishte pritur 48 orë dhe jo vetëm 30 minuta.
paraphenylenediamine është i përqëndruar dhe në bojërat këna ! Adoleshentja i ka ndarë fotot e saj online vetëm për të ndërgjegjësuar vajzat e tjera të kenë kujdes kur përdorin produkte të tilla, pasi ajo vetë gati ndërroi jetë.