E dhimbshme: Vajza 13-vjeçare humb jetën papritur, vuante nga kjo sëmundje

Një vajzë 13-vjeçare e cila kishte ndërruar jetë papritur nga një çrregullim epilepsie është mbajtur mend për buzëqeshjen e saj brilante. Familja e Sharlotte tha se ajo “preku këdo që takoi me buzëqeshjen e saj të madhe”.

Sharlotte humbi jeten më 3 nëntor nga epilepsia e cila është e ngjashme me sindromën e humbjes së jetës së papritur të foshnjave. Scharlotte kishte një sens të bukur humori dhe i gezonte te gjithe”, shkroi nëna e saj.

“Ajo i donte miqtë dhe familjen e saj dhe do të mendonte gjithmonë për ta edhe kur ishte në gjendjen më të keqe. Ajo e donte muzikën, kukullat, kërcimin, vizatimin, kafshët cdo gje te bukur!”

Ajo u diagnostikua me epilepsi në moshën pesë vjeçare, megjithatë gjendja e saj u bë më e rëndë në moshën nëntë vjeçare kur “gjërat shkuan drejt greminës dhe ajo filloi të kishte shumë konvulsione… shumë herë në ditë që ndikuan në çdo aspekt të jetës së saj të re”. Babai i saj shprehet se:“Ti ndriçove te gjithe famijen tone”. “Ti ishe vajza më e qeshur që na gezoje te gjitheve”