Do çuditeni se sa veprime të përditshme bëni pa vetëdije! Ja se si i shpjegojnë studiuesit

Ju ndodh shpesh që ti lironi vëndin më të moshuarve? Të hapni derën për persona të tjere? Të parkoni ngjitur me makinat e tjera në një parkim kur ai është bosh në pjesën më të madhe? Më poshtë janë shpjegimet shkencore për cdo veprim të pa menduar që bëjmë shpesh dhe nuk e kemi kuptuar deri tani. Për çdo rregull të pathënë ka një shpjegim psikologjik:

1.E ulim volumin e muzikës ose e fikim atë sa herë ndodhemi në ambiente që nuk I njohim: Ju ka ndodhur që kur jemi duke shkuar në një ambient të panjohur për një takim pune ose në një vënd në të cilin kemi kaluar pa dashur, ulni muzikën dhe bëheni më seriozë. Profesori Johns Hopkins University, Dr. Steven Yantis shpjegon se në momentin që jemi të fokusuar duke dëgjuar dicka truri humb fokusin tëk pjesa e shikimit apo e mendimit.

2.Veprmiet me duar në momentin që flasim: Nqs gjatë një diskutimi nuk I kemi duart e zëna me dicka atëhere kemi tendencen ti lëvizim ato në momenntin që flasim. Professor Andreë Bass, from Cornell University, zbuloi në një në një kërkim që gjestikulacionet janë një tregues I zhvillimit tonë.

3.Kur shkojmë në një parkim I cili është bosh kemi tendencën ta parkojmë makinën afër të tjerave. Kjo është e lidhur me faktin që njerëzit qënje sociale dhe ndjekim të tjerët pa e menduar gjatë.

4.Kur jëmi më shoqërinë duke ngrënë nuk e marrim asnjëherë copën e fundit të picës apo të një ushqimi tjetër që ka ngelur. Arsyeja është sipas shkencës që sa më shumë një produkt të ketë aq më shumë ne e duam por kur ngel vetëm pak në fund tendenca është që askush most a marri. Kjo ndodh dhe me produktet në supermarket që kur janë të paktë në numër njërëzit nuk e marrin dhe ai ngel ashtu I pashitur.

5.Blejmë ose produktin më të shtrenjtë ose atë më të lirin, nuk ka një rrugë të mesme. Në thelb, ne përpiqemi të shpenzojmë paratë tona në mënyrë racionale. Dhe kjo është arsyeja pse ne zakonisht zgjedhim produkte me një çmim dhe cilësi që përputhen mirë. Kjo është arsyeja pse kryesisht preferojmë të blejmë ose mallrat më të shtrenjta ose më të lirat. Në rastin e parë, sipas mendimit të konsumatorit, çmimi mund të mbivlerësohet, ndërsa në rastin e dytë është cilësia e produktit që mund të rrezikohet.