Disa mënyra për të pasur një marrëdhënie më të shëndetshme me prindërit tuaj

Nëse të kesh një marrëdhënie të mirë me prindërit është sfiduese për ty, këtu janë disa mënyra se si mund ta përmirësoni marrëdhënien tuaj me ta.

Sharon Peykar, edukatorja e marrëdhënieve, sugjeroi gjashtë mënyra për të pasur një marrëdhënie më të shëndetshme me prindërit.

Ndaloni së krahasuari prindërit tuaj me prindërit e të tjerëve

Ndaloni së fiksuari në mënyrat që të tjerët e kanë më mirë. Çdo familje ka shijen e vet të funksionimit dhe krahasimi i vetes mund t’ju bëjë të ndiheni më të izoluar.

Rivlerësoni pritshmërinë tuaj

Nëse ndiheni vazhdimisht të zhgënjyer nga kufizimet emocionale të prindërve tuaj, mund të jetë koha të kontrolloni pritshmëritë tuaja dhe të jeni të sinqertë me veten për atë që ata nuk janë të aftë.

Mos “i prindëroni” prindërit tuaj

Sa më shumë të përpiqemi të ndryshojmë prindërit tanë, aq më shumë ndihemi të mbërthyer në një cikël zemërimi, inati dhe viktimizimi.

Mësoni të jeni në rregull me ndjenjat e përziera ndaj prindërve tuaj

Është e zakonshme të ndiheni në faj për përjetimin e zemërimit ndaj prindërve tuaj ose nëse dëshironi që ata të ishin ndryshe. Ju nuk po i tradhtoni prindërit tuaj duke u ndier i zhgënjyer ose duke luftuar për t’u ndjerë mirënjohës.