Ciftet e lumtur ndajne punet e shtepise/ Keto jane 8 sekretet qe e bejne 1 lidhjen ne cift me te forte

Nga të gjitha gjërat për të cilat çiftet grinden , ndarja e punëve të shtëpisë është shpesh në krye të listës. Një sondazh i fundit i YouGov me çifte amerikane zbuloi se punët e shtëpisë ishin ndër pesë temat kryesore më të diskutuara. Edhe pse sot gratë përbëjnë gati gjysmën e fuqisë punëtore në SHBA, ato në marrëdhënie heterose ksuale kanë ende më shumë gjasa të përballojnë pjesën më të madhe të detyrave shtëpiake.

Puna shtëpiake përfshin detyra fizike të tilla si lavanderi, pastrimi, gatimi, pazaret ushqimore dhe kujdesi për fëmijët, por përfshin gjithashtu punën shpesh të padukshme – të njohur si “ngarkesa mendore”, për t’u siguruar që këto detyra të kryhen.

Megjithëse burrat në përgjithësi marrin përsipër më shumë detyra shtëpiake sesa kanë pasur historikisht, pjesa më e madhe e ngarkesës mendore vazhdon të bjerë mbi gratë.

Laura Danger, një trajnere në Çikago, që udhëheq seminare për çiftet që kërkojnë një ndarje më të barabartë të punës shtëpiake, tha për HuffPost se është “çuditërisht e lehtë” për çiftet që të marrin role të vjetruara gjinore kur jetojnë së bashku ose kanë fëmijë.

“Gratë nuk po bëjnë vetëm më shumë punë, puna që ata po bëjnë është takuese mendore dhe emocionale: parashikimi dhe planifikimi se si të plotësohen nevojat e familjes,” tha ajo.

Në përpjekje për të zbuluar se si çiftet më të lumtura ndajnë detyrat e shtëpisë, ekspertët nxorrën në pah disa sekrete. Ja çfarë bëjnë ndryshe këta çifte:

1. Ata komunikojnë qartë dhe me shumë detaje, për atë që duhet bërë dhe si duhet bërë!

2. Ata caktojnë kohë për t’i bërë këto biseda çdo javë.

3. Ata luajnë me pikat e forta të njëri-tjetrit.

4. Ata e pranojnë se ndarja e punës shtëpiake ka të bëjë më shumë se vetëm detyrat.

5. Ata mund të mbështeten tek njëri-tjetri për të kryer detyrat e tyre.

6. Ata adoptojnë një mentalitet “ne kundër problemit”.

7. Janë fleksibël.

8. Ata e dinë se “i drejtë” nuk do të thotë gjithmonë të ndash gjërat 50/50