Çfarë duan gratë? – Studiuesit gjejnë përgjigjen!

Duket se studiuesit e kane gjetur me ne fund pergjigjen ndaj pyetjes shekullore se cfare duan burrat dhe grate; dhe duket se burrat vleresojne arsimin ndersa grate kerkojne nje partner qe do te krijoje familje.

Studiuesit ne Universitetin e Iowa-s kane zbuluar se burrat, ne pergjithesi, jane shume te interesuar ne gra qe kane arsimin e larte dhe perspektive te mire financiare, ndersa grate, nga ana tjeter, duan burra qe u pelqen familja.

Kështu qe, iu kërkua pjesëmarrësve ne studim te listonin 18 karakteristika nga me e vogla tek me e rëndësishmja, qe do te donin te kishte partneri i tyre.

Ne krye te listes se meshkujve ishte terhqja dhe dashuria reciproke, qendrueshmeria emocionale dhe perspektiva financiare.
Studiuesit thane se keto rezultate perputhen me rritjen e mundesive per edukim dhe karriere per femrat, dhe deshirat e meshkujve per te ndare pergjegjesite financiare me bashkeshortet e tyre te ardhshme.

Karakteristikat qe ishin renditur si te parëndësishme ishin virgjëria dhe përkatësia e njëjte politike.Deshira për shtëpi e fëmije ishte ne krye te listës për femrat, krahasuar me finesën dhe përsosmërinë qe ishin listuar te fundit.

Ndoshta kjo shpjegohet me faktin se gratë mund ta falin partnerin e tyre nëse harron lulet dhe çokollatat, mjaft qe ai te përmbushe detyrimet e tjera.