6 gjëra të mrekullueshme që ndodhin me trupin tuaj kur bini në dashuri

A e keni menduar ndonjëherë se si ndikon dashuria në trupin tuaj? Ka disa gjëra që përmirësohen dukshëm në trupin tuaj kur goditeni nga shigjetat e rrufeshme e kupidit. Ja cilat janë ato:

1. Zemra juaj punon më mirë dhe hormonet tuaja përshtaten.

2. Dashuria aktivizon të njëjtët receptorë nervorë si droga.

3. Dashuria rrit sekretimin e hormonit oksitocinë (i njohur si hormoni i dashurisë), i cili ndihmon në forcimin e kujtesës sonë.

4. Një hulumtim ka treguar se kur flisni për dashurinë dhe personin që ju intereson, nëse hani diçka më pas, do t’ju duket shumë më e ëmbël sesa nëse e keni ngrënë në një fazë tjetër të jetës tuaj.

5. Dashuria rrit volumin e zërit tuaj dhe zakonisht femrat e dashuruara kanë tendencë të flasin pak më mprehtë.

6. Dashuria forcon kockat dhe ndihmon në shmangien e sëmundjeve që lidhen me dobësinë e kockave.