5 këshilla për të shmangur lypjen e dashurisë dhe të vlerësoni veten

Dashuria është një ndjenjë e mrekullueshme, si për ata që e ndiejnë ashtu edhe për ata që e marrin. Sidoqoftë, ajo ka vlerë vetëm kur është e vërtetë, spontane, bujare. Lutja për dashuri nuk është aspak e shëndetshme, madje edhe midis çifteve, miqve apo familjes. Ehtë e nevojshme të lejohet hapësira që ajo të shfaqet në mënyrë të pavarur, sipas temperamentit të secilit individ. Dhe, në rastet kur nuk ka reciprocitet, gjëja më e mirë për të bërë është të largohesh dhe të mësosh të duash së pari veten, sepse dashuria për veten është baza e çdo marrëdhënieje.

Ja pesë këshilla për të përjetuar dashurinë natyrshëm, pa presion dhe, natyrisht, pa lypje të vëmendjes. Duke i vënë ato në praktikë, gjithmonë do ta vendosni veten tuaj në radhë të parë, jo nga egoizmi, por nga dashuria për veten.

1 – Vëzhgoni sjelljen e tjetrit

Mënyra më e mirë për të parë nëse po i luteni dikujt për dashuri është të vëzhgoni sjelljen e tjetrit dhe tuajën gjithashtu. Sigurohuni që të ndjeni të njëjtin angazhim, të njëjtën dashuri, të njëjtën vëmendje dhe më e rëndësishmja, të njëjtin përparësi. Por, sigurisht, mos harroni ta bëni atë me logjikë të shëndoshë, në fund të fundit ka individë që janë vërtet më intensivë se të tjerët, prandaj duhet të merren parasysh ndryshimet natyrore midis secilit.

2 – Dini saktësisht se çfarë kërkoni në një marrëdhënie

Shumë divergjenca në marrëdhënie ndodhin sepse nuk ka pajtueshmëri të pritshmërive midis njerëzve të përfshirë. Pra, nëse dikush dëshiron një partner gjatë gjithë kohës, ndërsa tjetri ka nevojë të ruajë individualitetin e tij në situata të caktuara dhe nuk heq dorë nga pavarësia e tij, mund të jetë mjaft delikate të pajtosh nevoja të tilla të ndryshme. Prandaj, është jashtëzakonisht e rëndësishme të dini se çfarë po kërkoni, jo për të gjetur partneren e përsosur, por për të kontrolluar nëse kjo marrëdhënie do të sjellë atë që dëshironi.

3 – Duajeni veten dhe silluni me dashuri

Një person përgatitet të dojë një person tjetër dhe të jetojë një marrëdhënie të shëndetshme dhe të ekuilibruar, vetëm kur do veten në radhë të parë. Vetëvlerësimi dhe dashuria për veten janë elemente të domosdoshme në të gjitha llojet e marrëdhënieve, pasi pasiguria minon ndjenjën dhe komprometon mirëkuptimin midis dy palëve. Pra, duajeni veten, vlerësojeni veten dhe qëndroni pranë atyre që ju trajtojnë njësoj.

4 – Investoni në dialog

Përveç vëzhgimit të sjelljes së tjetrit, është e rëndësishme që ju ta afroni në një bisedë, në mënyrë që të thotë perceptimet e veta dhe të dëgjojë atë që ju keni për të thënë në lidhje me to. Vetëm kini kujdes që të mos rrëmbeheni dhe ta ktheni atë që duhet të jetë dialog, në një debat. Flisni qartë, thoni se si ndiheni për qëndrimet e tij/saj dhe më pas dëgjoni me kujdes versionin që kanë. Pas kësaj, mund të arrini një konsensus pozitiv për të dy palët.

5 – Mësoni të shihni dashurinë në format e saj të ndryshme

Dashuria është një ndjenjë sa e bukur, aq edhe komplekse dhe, për këtë arsye, mund të shprehet në shumë mënyra të ndryshme. Ka njerëz që shprehen përmes kontaktit fizik, përmes përqafimeve, puthjeve, kontakteve me sy, ndërsa të tjerët bëjnë më mirë të flasin për ndjenjat e tyre, të kalojnë kohë me ata që duan, të kryejnë shërbime ose të bëjnë surpriza. Ka shumë mënyra për të treguar që doni dikë dhe është thelbësore të identifikoni formën që partneri juaj ka zgjedhur, në mënyrë që të dini të vlerësoni veprimet tuaja dhe të ndiheni se jeni të dashur.

Ju meritoni të jeni të dashur!

Gjithmonë mbani mend se ju meritoni të jeni të dashur, në shumë mënyra të ndryshme. Nëse jeni në një marrëdhënie sot ku nuk ndjeni të njëjtin përkushtim nga pala tjetër, mendoni nëse ia vlen vërtet t’i nënshtroheni. Sado delikate të jetë marrja e këtij vendimi, mbështetuni te llojet e tjera të dashurisë, siç është ajo që familja dhe miqtë tuaj ndiejnë për ju, për të fituar forcë. Dashuria romantike kaq e ëndërruar dhe idealizuar vjen kur më pak e prisni, jepini kohë dhe do ta shihni të ndodhë në një mënyrë të lehtë, të sinqertë dhe të natyrshme.