4 gjërat që gratë e martuara nuk duhet tja bëjnë kurre burrit te tyre

Unë jam i bindur se martesat mund të përmirësohen menjëherë nëse gratë do të ndalonin së bëri 4 gjërat e mëposhtme. Pasi sot kohet kane ndryshuar dhe gruaja duhet te jete me e mencur dhe projektuese e familjes.

1. Mos prisni që burri juaj të lexojë mendjen tuaj.
Mos u zemëroni me burrin tuaj që nuk dinte diçka nëse nuk ia keni komunikuar qartë. Jini të drejtpërdrejtë. Ai do ta vlerësojë atë dhe do t’ju shpëtojë të dyve nga shumë zhgënjime të panevojshme.Tregohu me e qarte me te.

2. Mos e përdorni intimitetin si mjet negocimi.

Përdorimi i intimitetit si shpërblim ose ndëshkim ul intimitetin në martesën tuaj dhe shkakton pakënaqësi te të dy bashkëshortët. Eshte nje veprim i gabuar qe nuk ka zgjidhje por e komplikon situaten.

3. Mos e bezdisni burrin tuaj (ose duke folur negativisht për burrin tuaj me miqtë tuaj ose në internet).

Toni i fjalëve tuaja do të formësojë tonin e martesës suaj . Mos flisni negativisht me burrin tuaj ose për burrin tuaj. Madje nje fjale e urte thotë: « Më mirë të jetosh në një shkretëtirë sesa me një grua grindavece dhe të bezdisshme.»

4. Ndaloni ta shihni veten si “manë” më shumë sesa e shihni veten si “grua”.

Ju u jepni përparësi fëmijëve tuaj përpara martesës, ju në fakt po dëmtoni martesën tuaj (dhe për ironi, po lëndoni edhe fëmijët tuaj). Një nga dhuratat më të mira që mund t’u bëni fëmijëve tuaj është të modeloni llojin e martesës që i bën ata të duan të martohen një ditë. Jepuni atyre sigurinë që vjen duke parë nënën dhe babin e tyre në një martesë të dashur dhe të përkushtuar. Mos përfundo me një fole të zbrazët dhe një martesë të zbrazët gjithashtu. Dhe babai ka rolin e vete ne ndertimin e familjes.