3 mënyrat më efikase për të kuruar gungat në këmbë

Gungat e këmbës janë jo të bukura për syrin e njeriut. Nëse keni fat që të mos keni idenë se për çfarë po flasim, duhet ta konsideroni veten me fat. Gungat e këmbëve janë pjesë kockore që formohen në pjesën e jashtme të gishtit të madh. Jo vetëm që janë të shëmtuar, por për shkak të zhvendosjes së peshës trupore mbi gishtin tuaj, ato gjithashtu mund të jenë mjaft të dhimbshme.

Për të kuptuar se si duhen trajtuar këto gunga , duhet së pari të mësoni se si ato formohen. Sipas Ëeb MD, ka disa arsye. Ndonjëherë, ato ndodhin thjesht për shkak të gjenetikës. Nëse prindërit tuaj kanë, ju jeni në një rrezik më të lartë për zhvillimin e tyre. Ndonjëherë, gingat zhvillohen si një efekt anësor i artritit. Megjithatë, gratë janë veçanërisht në rrezik të lartë për zhvillimin e tyre.

Këto gunga mund të jetë shkak i parehatisë dhe sikletit. Këto janë disa mënyra për ti trajtuar dhe për tu kujdesur:

Piper i kuq: Piper i kuq mudn të përdoret më shumë se sa vetëm për ti dhënë shije ushqimit. Sipas Find Home Remedy, piper i kuq mund të përdoret gjithashtu për të trajtuar dhimbjen e lidhur me gungat. Ai është një lehtësuës natyral i dh imbjeve. Pritini një piper në gjysmë dhe lyeni gungën që ndodhet në këmbë.

Lakra: DIY Health Remedy sugjeron përdorimin e lakrës për të lehtësuar dhimbjen. Lakra ka veti anti-inflamatore që ndihmon në zvogëlimin e ënjtjes që zakonisht vjen nga gungat. Për tu kujdesur me to mbulojini me lakër dhe me një fasho dhe bëjeni këtë proces për disa muaj rresht.

Kamomila: Gungat që krijohen në këmbë mund të jenë shumë të dhimbshme dhr kur ato ënjten gjendja bëhet dhe më e padurueshme. Kamomila punon si një anti-inflamator për të reduktuar ënjtjen dhe dhimbjen. Thjesht pini një filxhan çaji kamomil dhe vendosni bustinat e saj për lehtësim më të shpejtë