10 pyetje të pafajshme që mund të lëndojnë ndjenjat e njerëzve, edhe nëse nuk e kemi për qëllim

Ndonjëherë, ne nuk mund ta kuptojmë se ajo që po kërkojmë nuk është në rregull, sepse mendojmë se ato janë pyetje neutrale. Ne gjithashtu mund të duam të lidhemi me njerëzit, por pastaj, për fat të keq, bëjmë pyetje të vështira duke u përpjekur të ishim të sjellshëm dhe të dobishëm.

Ka disa pyetje të njohura që mund t’i shmangim, sepse mund të shkaktojnë më shumë dëm sesa dobi.

1. “Pse je akoma beqare?”

2. “Pse dukesh kaq e lodhur?”

3.”Çfarë po bën me jetën?”

4.”Sa vjeç je?”

5.”Çfarë universiteti ke mbaruar?”

6.”Bën stërvitje?”

7.”Nga je me origjinë?”

8.”Pse nuk del më shpesh?”

9.”Ke humbur peshë?”

10.”Çfarë ndodhi?”

Zakonisht, këro janë me të vërtetë pyetje të pafajshme për të bërë kur jeni kurioz. Por nëse diçka tragjike i ka ndodhur dikujt, është pak e pandjeshme ta pyesësh për këto. Ata mund të ndihen të traumatizuar vetëm duke menduar për të, dhe mund të jetë e lodhshme të përsërisësh tragjedinë te të tjerët. Ndoshta është më mirë që thjesht t’u thoni atyre që ju vjen keq që ndodhi dhe t’i lini ata t’ju tregojnë nëse dhe kur janë gati të flasin për këtë.

A keni pyetur ndonjëherë ndonjë gjë që mendoni se ishte e padëmshme, por që lëndoi dikë?